Nordreisa Motorklubbs årlige Høstcross samlet 67 kjørere fra hele Nord-Norge til femte NNM-runde, denne helga i Kjellerskogen.

- Arrangementet har gått kjempebra. Det har vært fin kjøring av alle, og vi er fornøyde med så mange kjørere, sier stevneleder Berit Flatvoll.

Nordreisakjørere i MX1, MX2 og MX Mosjonist 30 år + klassene var noe uheldige i første heat. Tre av fire falt, deriblant Kristoffer Holm som ledet store deler av heatet. Holm fikk sykkelen på tverra og maktet ikke å rette den opp. Dermed falt han med hodet først i bakken og måtte se seg nødt til å avbryte.

Les også: Tre turer på seierspallen for Kristoffer

Fornøyd

- Jeg kjører ikke runde to på grunn av flimring på øynene. Men jeg synes det er kjempeartig at jeg ledet så lenge til tross for at jeg kun har hatt åtte, ni crosstreninger i år, forteller han.

For han er Høstcrossen utelukkende trening til kommende sesong i snøscootercross, hvor han dette året forlenger sesongen to måneder ved andre gang å prøve seg i USA. Sesongen starter der i november.

Les også: Sesongdebut i USA

Kjører i USA

- Målet mitt er å stabiilisere meg som kjører i USA. Jeg tror det blir bra og har store forhåpninger. Jeg skal vinne East Coast, som er en noe mindre serie. Også håper jeg at jeg kommer til finalen i storserien, men det er mange gode kjørere.

Holm har nylig skrevet under kontrakt, og jobber nå for å få sponsorere.

- Dette er min store mulighet til å bli proff, forteller han.

Borte etter infeksjon

Holm er akkurat ferdig med sommerferien, hvor to uker i Syden ikke bare gav lite trening, men også infeksjon etter en tatovering. 16 dager var han ute.

- Det merkes, men formen virker å komme seg nå. Jeg har økt kondisjonen og økt på testkjøring. Nå framover skal jeg kjøre crossykkel annenhver dag med ny sykkel som kommer i neste uke, smiler han.

Andre resultater

Les også: Tonje (19) vant dameklassen

Tonje Wahlmann kom på førsteplass i klassen MX damer. Espen Joakim Flatvoll og Ørjan Brygghaug avbrøt sine klasser. Nathaniel Eitran Olsen kom på 4.plass i klasse MX125 14-17 år og Mats Jørgen Pedersen kom på 3.plass i klasse MX85 13-15 år.

LEDET: Kristoffer Holm ledet lenge første heatet blant MX1, MX2 og MX mosjonist 30 + som startet i lag. Han falt og måtte avbryte løpet mot slutten. Foto: Isabell Haug