Det er andre gang den unge langrennsløperen er nominert til "Årets Idrettsnavn" og han har tidligere vunnet omdømmeprisen.

- Hvordan er det å være blant de nominerte til Årets Idrettsnavn i Nord-Troms?

- Jeg visste ikke om dette før dere ringte, så det kom som en overraskelse. Det er stor stas å være nominert blant de andre dyktige nordtromsingene, sier Andreas Nygaard til Framtid i Nord.

Fredag kveld ble det offentlig gjort hvilke idrettsutøvere fra Nord-Troms som er nominert til "Årets Idrettsnavn". Blant de nominerte er scootercross-kjøreren Kristoffer Holm, toppserie-spilleren Eline Johansen og skytteren Tore Nilsen.

STEM PÅ ÅRETS IDRETTSNAVN HER.

Vil vinne Vasaloppet

Han har signert en 3-års kontrakt med Team Santander, et langløpslag med kjente skiløpere som Vibeke Skofterud og Tord Asle Gjerdalen. Nå fokuserer Nygaard på å bli klar til langløpscupen, som vil gå 13-14. desember i Italia.

- Denne sesongen går jeg for å vinne ungdomstrøya i Swix Ski Classic. Vinner jeg den, er jeg den beste utøveren i langløp under 26 år, sier Nygaard.

Han sier at det er artig at folk følger og setter pris på innsatsen han gjør i skisporten. Til vanlig studerer han medisin ved UIT.

24-åringen fra Dorras i Kvænangen har hevdet seg i flere langløpsrenn i år, blant annet gikk han inn til en oppsiktsvekkende sjette plass i Vasaloppet, til tross for at han brakk skistaven og mistet brillene.

- Det store målet er å en dag vinne Vasaloppet. Da hadde en drøm gått i oppfyllelse, avslutter Nygaard.

LES MER OM NYGAARDS SESONG HER.

Her er fra Nygaards deltakelse i Norgescupen tidligere i år. Foto: Svein H. Moe