Midtbanespilleren ble 3. mai hjemme mot Kirkenes skadet i fotbladet.

- Skaden som følge vridningen, er fortsatt diffus. Jeg får ulike tilbakemeldinger om framtida.

Johansen gleder seg over framgang i de siste ukene. Advokatfullmektigen med adresse på Finnsnes kan løpe rett fram, men kan ikke foreta retningsforandringer.

Tynn tråd

- Jeg håper å være klar til seriestarten 18. april hjemme mot Porsanger. Alt avhenger av hvordan foten fungerer. Terminlista for vinterserien ble offentliggjort i går ettermiddag. Skjervøy starter 24. januar mot Ishavsbyen. Ei uke senere venter Fløya i Skarphallen.

- Jeg tviler sterkt på at jeg rekker de første matchene i vinterserien. Vi får se det an i de kommende ukene.

- Hva er beskjeden fra ortopeder?

- Blir jeg ikke 100 prosent skadefri, er operasjon neste. Det er likevel ingen garanti for at jeg kan spille fotball igjen. Med operasjon henger framtida på fotballbanen i en tynn tråd.

Går framover

- Jeg må stole på at skaden leger seg selv. Nå går det i hvert fall rett vei. Jeg kan jogge uten smerter. Bruk av ball er foreløpig uaktuelt.

- Hvordan ser du på framtida?

- Jeg har fått flere ulike meldinger fra fagfolk å forholde meg til. Det er vanskelig å spå.

Han håper å bli klar til seriepremieren mot Porsanger. Han vil imidlertid ikke risikere å ofre helsa eller få alvorlige mèn en gang i framtida.

- Jeg er bekymret for hvor mye jeg kan belaste kroppen med skader. Jeg teller på knappene om hva jeg skal gjøre. Helsa kommer først

Johansen vil ikke utelukke at han kan bli aktuell som kampleder, hvis han må avslutte karrieren.

- Jeg ønsker primært å spille for Skjervøy. For klubben ser lyst ut, hvis vi beholder stallen intakt. I så fall kan Skjervøy kjempe i toppen av 3. divisjon, forteller Kim Fredrik Johansen.