Onsdag 13. mai skal formannskapet i Kvænangen kommune ta endelig stilling til om kunstgressbanen skal realiseres.

Dersom formannskapet går inn for kunstgressban vil ikke den bli klar før i 2016. I desember stemte kommunestyret for at banen skulle være klar allerede i 2015.

– I desember 2014 bevilget kommunestyret over en million kroner til oppstart av prosjektet med kunstgressbanen. Vi har etterhvert i prosessen valgt å satse på å få ferdigstilt banen i 2016, sier ordfører og sportslig leder for A-laget i Kvænangen, Jan Helge Jensen.

Oppstart i år

Ordføreren sier banen ikke vil bli klar i år siden forarbeidet til prosjektet tar tid.

– Vi så også at vi ikke ville få banen klare før Verddeturneringa som er i juli. Istedenfor å skynde oss og få et dårlig resultat velger vi å gjøre det slik, sier Jensen.

Grunnarbeidet vil i så fall starte opp i august. Dekket til kunstgressbanen vil etter planen bli lagt i løpet av våren eller sommeren 2016.

Viktig sak

Dersom formannskapet ikke går inn for en bane med kunstgress vil planene bli lagt på is.

– Jeg håper politikerne ser viktigheten i dette, og går inn for forskutering av midler. Dette er en viktig sak for unge og ungdom, sier Jensen.

Kunstgresset vil bli lagt der ned nåværende gressbanen ligger.  Ordføreren forklarer at en slik bane vil kunne øke bruken og motivasjon.

– Kunstgress tåler mye mer enn gress og kan brukes over lengre tid. Dette gjør at aktiviteten rundt banen blir mye større, sier han.

–For alle de jeg har snakket med er kunstgress en stor motivasjonsfaktor for å drive videre med idrett, sier han.

Jensen sier han først og fremst tenker på motivasjonen dette har for unge idrettsutøvere, men legger til at dette også gir et løft for de som driver idrett på seniornivå.