Værgudene viste seg fra sin beste side og ekvipasjene fremførte et morsomt show med barrel race, mounted games og høydehopping da Ryttersportsklubben NOR markerte 100-årsdagen til Norges rytterforbund. Det var mange smil å se blant både rytterne og publikum.

Morsomt

Den kjente dressurrytteren, Cecilie Vangen, gjorde en flott innsats under oppvisningen og red på lag med sin lillesøster, Sofie Vangen, under mounted games. Sammen med klubbvenninnene, Cecilie Garden Hammari og Elisabeth Nyvoll Kjellevoll, demonstrerte de hvordan man skal utføre fire av par-øvelsene i mounted games.

- Kjempemorsomt, uttrykte Cecilie Vangen, som måtte hoppe av hesten da hun mistet koppen på bakken under øvelsen bottle shuttle.

Ny gren

Mounted games er en gren som ble tatt inn under Norges rytterforbunds konkurransereglement for få år siden og grenen har aldri blitt prøvd ut i Nordreisa tidligere. Grenen har mange øvelser og man kan sammenligne det med en stafett på hesteryggen. Det ble mye fart og moro da ekvipasjene viste frem øvelsene. Det var flere som ønsket å prøve denne grenen.

- Dette må vi gjøre flere ganger. Hesten min syntes det var helt topp, ler Cecilie Garden Hammari og klapper hesten fornøyd på halsen.

Fornøyde barn

Klubben tilbød gratis runderidning og små håpefulle fikk ri og klappe hestene som ble brukt under showet. Dette var stor stas og mange barn dro hjem med et smil om munnen denne kvelden.

Til helgen står Ryttersportsklubben klar til å ta imot ekvipasjer fra Hammerfest i nord og Målselv i sør. Da er det duket for dressurcup på ulike nivåer på Nordreisa hestesenter.

Fakta om Mounted games:

  • Mounted Games er stafett på ponniryggen utført i høy fart og med høy presisjon.

  • Det konkurreres i lag på 4-5 ryttere, par og individuelt. Hver av rytterne skal igjennom en øvelse (race).

  • Gjør de feil må rytteren rette opp denne før nestemann kan ri ut.

Kilde: Wikipedia