Flatvoll gjorde en knallsterk debut sist helg under Norway Open, og har den siste uka forberedt seg på å sette punktum for årets styrkeløft i hovedstaden.

- Det gikk veien, sier en fornøyd utøver på telefon med Framtid i Nord.

- Selve arrangementet gikk mye mer plettfritt fra arrangørene sin side. Nå var det NM, så man forventer jo litt at ting skal være på stell.  Under selve konkurransen, var det også et høyere nivå nå. Det var kommet inn flere nye som var veldig skarp, fortsetter Flatvoll.

Klart best form

Etter Norway Open bestemte kroppsbyggeren seg for å gjøre ting noe annerledes under helgas konkurranse. Det ga også resultater.

- I korte trekk var det mest diett jeg endret på, og hva jeg gjorde kvelden før, samt på konkurransedagen. Fordelen jeg hadde nå var at coachen min var til stede. Han var ikke med på det første arrangementet, så man fikk litt mer veiledning fra han som ga utslag, sier Flatvoll.

Han forteller at kroppen og muskelaturen hans, responderer veldig godt på karbohydrater.

Det innebar at han på tre-fire timer før konkurransen, spiste 30 riskaker klistret med honning og to hele bananer.

- På bildene av meg, ser man at muskelaturen er veldig pikert og veldig vaskulær. Jeg fikk også tilbakemelding etter showet at jeg var den som var i klart best form, sier han.

Flatvoll legger ikke skjul på at det var litt surt å komme opp som nummer to.

- Men jeg ser han som slo meg, og sist også - har litt bedre rygg enn meg spesielt. Der tar han meg på noen poeng. Jeg tror vi var enda nærmere nå enn hva vi var første helg. I ettertid og som man har tenkt, bommet jeg nok litt i friprogrammet. Jeg var også sliten, og hadde nesten gått uten veske siden formiddagen dagen før. Det begynte å slite på muskelaturen og hodet. Men det er selvfølgelig likt for alle - så man skal ikke skylde på det og er noe man bare må venne seg til, sier han.

Ikke lang vei å gå

Som utøver fra Nord-Norge, er Joakim Flatvoll i stor grad selvlært innenfor kroppsbygging.

- Det gjør at man har sterkt eierskap i de prestasjonene man har gjort. Man må ha prøvd seg fram og trent alene. Nå har jeg fått litt hjelp fra Raymond Andersen i Tromsø, som har konkurrert i bygging før, og det har vært gull verdt for meg. Hadde det ikke vært for han så hadde det nok vært mye verre for min del. All ære til han, sier Flatvoll.

Alt i alt er han fornøyd med egen prestasjon i år.

- To sølv er veldig sterkt, med tanke på at jeg ble slått av en verdig vinner som faktisk har konkurrert i lengre tid enn det jeg har trent. Samtidig ser man jo at veien opp for min del ikke er så veldig lang. Man kan ikke være noe annet enn fornøyd når man er debutant, sier han.

Selv om Flatvoll ikke blir å stå flere ganger på scenen som kroppsbygger i år, er han langt fra ferdig å konkurrere. Neste helg tar han på seg fotballtrøya i opprykkskampen for Burfjord IL.

Joakim Flatvoll takker blant annet Raymond Andersen i Tromsø for støtten og at han har kommet så langt i år. Foto: @Treningsforum, #Treningsforum, www.facebook.com/Treningsforum