Kommunestyret i Skjervøy sa onsdag et enstemmig ja til åfølge Rådmannens innstilling til Industripark-granskinga.

- Jeg mener mandatet er grundig og vi skal belyse og prøve åfå fram fakta. Forhåpentligvis når vi har fått satt to streker under svaret såskal saken være ferdig, sier leder i kontrollutvalget, Robert Hansen. (Ap)

I følge han går utvalget i gang med granskningen om en ukestid, men det vil være uklart når en slik granskning er ferdig.

Ordfører i Skjervøy, Torgeir Johnsen (Kp) hartidligere uttalt at de neppe vil ha resultatet før tidligst i desember i år.

Støtter innstillingen

Kontrollutvalget skal gjøre en forvaltningskontroll og enkontroll av disposisjoner i selskapene Industriparken Skjervøy, SkjervøyFiskeriutvikling AS og Årvikbruket Eiendom AS.

LES MER: Gransker for 600.000,-

Kommunestyret vedtok også å gi 600.000 i tilleggsbevilgningtil kontrollutvalget. Mange av partirepresentantene mente dette er mye penger åbruke på en sak som tilhører fortiden.

- Vi er klare på at vi støtter innstillingen, men vi leggerikke skjul på at det er mye penger det er snakk om. Men sånn som vi har settdet er det ikke andre alternativer, sa Leif Peder Jørgensen (Sp).

Riktig pengebruk?

Vidar Langeland (FrP) var også en av de som synes det er høypengeføring i saken.

- Det har altså tatt fire år på å få flertallet til ågranske saken, og vi er heldigvis kommet dit. Men er det riktig å bruke så myepenger, sa Langeland.

- For å prøve å få en håndfull personer til å forklarehvorfor det ble som det ble?

Han synes det er bedre om de personene saken gjelder stillerseg til disposisjon til utvalget og ordføreren. Dette er noe ordføreren haroppfordret til før, men som ikke har hatt effekt.

- På denne måten kan vi løse saken med et minimumressursbruk, og få minst like gode svar som vi får for seks hundre tusen, menerhan.

Ikke oversett

Langeland presenterte også noen punkter medproblemstillinger han mente ikke var skissert i saksfremlegget.

Robert Hansen mente at det han framla ikke var noe de haddeoversett, og Geir Helgesen(Kp) som er nestleder i kontrollutvalget, mente han stilte spørsmål somallerede var blitt stilt.

Skjervøy Diesel Nord Maritim Kluster Industriparken Foto: Kjetil Nielsen Skog