Kommende helg er det 11. gang fotballturneringen avholdes i Burfjord, og mange fotballfrelste vender tilbake år etter år.

18. juli braker det løs og i følge arrangørene er påmeldingen upåklagelig.

- Det er totalt 38 påmeldte lag i år. Av de er 13 damelag og 25 herrelag. Bra er det at damene kan stille såpass sterkt. Ofte er det de som har hatt størst vanskeligheter med å sette sammen lag, så dette ser veldig bra ut, forteller Mikkel Isak Eira i arrangørgruppa.

Knytter bånd

Eira forteller at mange av lagene er gjengangere og nivået er høyt hos flere.

- At vi fortsatt klarer å være attraktive for lag som har vært her før, viser at vi gjør noe riktig. Det er kjempebra, sier han.

Han ser også positivt på turneringens evne til å knytte bånd mellom reindriftsamer og kystfolket.

- Gjennom arrangementet har forholdet mellom fastboende og flyttsamene blitt sterkere, og alle synes dette er et veldig bra tiltak, sier han.

Eira benytter også muligheten til å skryte av alle sponsorene som har stilt seg bak turneringen og gir sin støtte både i form av pengestøtte og premier.

Sykkel og sjakk

Verddeturneringen er derimot langt mer enn bare fotball.

I løpet av de fire dagene arrangementet pågår, vil det også bli satt opp en sykkeltur, et minimarked, quiz fredag og en turneringsfest lørdag.

I fjor fikk folk muligheten til å ta seg en helikoptertur i det flotte området som omkranser Burfjord. Det har man også sjansen til i år.

VM- og sportsanker Carina Olset fra NRK vil tillegg besøke hjembygda denne helga.

Søndag arrangeres det for første gang en uformell turnering i ”Lavvussjakk”.

- Folk kommer langveisfra til Burfjord og vi har deltakere helt fra Øst-Finnmark til langt inne i Troms. Når andre lignende arrangement sliter med påmelding, er det gøy å se at vi klarer å opprettholde turneringen her, sier han.