Det var under søndagens kamp mot TUIL at Braaten måtte av banen på båre. Skaden oppsto i en duell med TUILs keeper.

I dag melder Altaposten at skaden betyr et langvarig fravær fra fotballen.

LES ALTAPOSTENS SAK HER!

Etter å ha studerte MR-bildene, uttaler spissen seg slik til avisa:

– I fare for å ikke sitere dem helt riktig så har jeg i alle fall forstått at bildene viste et delvis avrevet korsbånd, delvis avrevet sidebånd og noen beinsplinter som er knust løs fra et bein i kneet. Derfor måtte de gi meg den utrolig kjedelige beskjeden om at sesongen er over for min del, sier Vegard Braaten til A-sporten.

Han skal ikke opereres, men trene svært forsiktig.

– Siden båndene ikke er helt avrevet blir det ikke snakk om noen operasjon. Jeg skal trene det opp noe som ifølge ekspertisen vil ta flere måneder, legger han til.

Til Bodø

Braaten er på utlån til Alta fra Bodø/Glimt. Avtalen utgår 8. august og nå vender han tilbake til Nordlandshovedstaden. Vel og merke om ikke andre eksperter sier noe annet.

Om spesialisten mener noe annet kan den forlenges ytterligere, men det er ingen vits at jeg lånes ut til Alta IF hvis jeg ikke får gjøre det jeg hadde aller mest lyst til, nemlig å bidra for at Alta også neste år skal ha et 1. divisjonslag, sier Braaten som dermed returnerer til Bodø om ikke en helt uventet beskjed skulle komme de neste dagene.

Overgangsvindet stenger 15. august.