- Jeg frykter at jeg mister Verdensmesterskapet neste sommer i Canada. Utrolig bittert, men slik kan fotballen være. Eneste håpet er et mirakuløst kort avbrekk.

Skjervøy-jenta innser at det mest realistiske utfallet er at hun ikke kommer med i betraktning når VM-troppen skal tas ut.

Hun fikk fredag bekreftet at det blir menisk- og korsbåndoperasjon, som mest sannsynlig finner sted i løpet av denne måneden.

Skal tilbake

- Siste beskjed er at jeg må belage meg på en pause fra fotballen i 6-9 måneder. Andre har sagt et helt år. Jeg håper på det første alternativet, forteller Eline Johansen.

Hun var i slutten av august på sin første samling med A-landslaget under ledelse av Even Pellerud. Debuten ga henne ekstra glød til å gjøre seg fortjent til en plass i VM-troppen.

- Jeg er innstilt på å jobbe steinhardt for komme tilbake til fotballen. Det første møtet med landslager ga mersmak. Jeg har lyst til å se hvor god jeg kan bli.

Ut på båre

Eline Johansen tok i fjor sommer overgang fra Fløya til Røa. Hun ble nærmest umiddelbart langtidsskadet, slik at hun mistet hele høstsesongen.

Hun har denne sesongen spilt fast for Røa i Toppserien. Hun slo opp kneskaden kvartfinalen i cupen mot Kolbotn

Eline var sist søndag ikke 100 prosent skadefri, men ble kastet innpå i pausen på stillingen 3-0 til Trondheims/Ørn i semifinalen på Ranheim.

Hun reduserte to ganger på åtte minutter, men måtte ut på båre drøyt midtveis i andre omgang. Ørn sikret cupfinalebillett med 3-2 seier.

Liten knekk

- Jeg har sett på bilder at skaden oppstod da jeg landet ukontrollert etter en luftduell. Kneet var ikke sterkt nok til å tåle belastningen og det ble en kraftig vridning.

- Hvordan er humøret med et nytt langt skadeopphold?

- Jeg var onsdag til MR og fikk fredag det svaret jeg både fryktet og forventet. Humøret fikk en liten knekk. Operasjon er eneste løsning for å bli 100 prosent klar igjen.

Eline Johansen kan fortsette studiene som planlagt. Engasjementet som trener på et akademi for barn etter skoletid må justeres. Etter operasjonen ligger det an til minst seks uker med krykker.