Med 2-3 i Finnmarkshallen i Alta over Tverrelvdalen kan Skjervøy IKs a-lag glede seg over å ha kommet enda ett steg videre i Norgescupen.

– Jeg er fantastisk fornøyd med at vi snur 2-0 til 2-3. Det viser sterk moral, sier spillende trener Svenn Johansen.

Havnet bakpå

For det var hjemmelaget som kom best i gang. Eller i alle fall fikk de første målene.

– Jeg mener vi hadde god kontroll de første 35 minuttene av 1. omgangen, men så roter vi det til og slipper dem inn i kampen. Typisk nok er det en dødball vi ikke henger helt med på, og så ligger vi under, sier Johansen.

LES OGSÅ : Videre etter å ha slått L/K

Kampens første mål kommer etter 35 minutter. Det er et innkast som sendes videre til Sverre Nilsen hos Tverrelvdalen. Han får ro inne i feltet og kan sette 1-0, i følge SIKs Facebook-side.

Så, i det siste ordinære minuttet av første omgang blir Daniel Reginiussen spilt gjennom og alene med keeper gjør han ingen feil og hjemmelaget går til pause med 2-0.

Ekstraomganger

Tjue minutter ut i en omgang Svenn Johansen mener Skjervøy kontrollerte, setter Aleksander Kvikne inn redusertinga, 2-1.

I det 85. minuttet utligner Svenn Johansen med et langskudd fra 25 meter. Ballen klareres først, men Johansen plukker den opp og vrir den i lengste hjørne, skriver klubben på sin Facebook-side.

– Vi viser altså en slik moral når vi på bortebane snur fra 2-0 til ekstraomganger, og så vinner vi disse, smiler Johansen.

Det er akkurat det som skjer. I 2. ekstraomgang setter Reidar Waage inn 2-3, og med det er det Skjervøy som spiller 1.rundekamp senere i vår.

– Det blir så herlig. Nå håper jeg bare Fotballforbundet holder ord, og gir oss eliteseriemotstand på Skjervøy. Det er jo det de sier om cupen, at det skal være oss i de lavere divisjonenes mulighet til å få skikkelig liv på hjemmearenaene våre, sier Svenn Johansen.

Sist Skjervøy hadde eliteseriemotstand var i 2008, mot Tromsø IL.

– Det endte med tap for oss, 2-0.

– Så nå skal det smake med revansje?

– Det er ikke fokuset vårt. Det er å ha det gøy og å få oppleve å spille mot de beste.

Gode takter

Svenn Johansen mener laget har vist gode takter, noen uker før sesongstart.

– Ja, vi begynner å finne sammen. Cup er cup, men dette bygger i alle fall samspill og lagånd, og det betyr selvtillit. Men for all del, vi skal ut i tøffe kamper i egen serie, og det er ingen grunn til å bli høye på oss selv etter dette. Men akkurat i dag er det naturligvis helt strålende å vinne og komme videre.