Rørt over åpningsforestillingen

Nordreisas ordfører syntes åpningsforestillingen for Halti kulturscene var fantastisk.

FULLSATT Det var fullsatt sal under forestillingen.  Foto: Johanne P. Elvestad

kultur

Lørdag var det tid for åpningsforestillingen av Halti Kulturscene.

- Det var helt fantastisk. Jeg ble helt rørt, sier ordfører i Nordreisa kommune Øyvind Evanger (Ap) like etter at åpningsforestillingen er over.

I tillegg til åpningstale med statssekretær, Anne Karin Olli, bidro artister fra hele regionen og fylket for å gjøre åpningen av Halti Kulturscene uforglemmelig.

- Vi har så mange dyktige folk. Artister og frivillige fra hele regionen stiller opp og er med på feiringen, sier Evanger.

Avslutningsnummeret for forestillingen startet med ett og endte opp med hele fire kor på scenen. Mollis, Stjernekoret, KvääniÄänii og Samisk sanggruppe sang sammen og ramset opp stedsnavn i Nord-Troms på norsk, samisk og kvensk. Korene, solistene og musikerne kunne til slutt motta en velfortjent stående applaus fra publikum.

Vanskelig å beskrive viktigheten

Evanger sier det er vanskelig å beskrive hvor viktig et slikt bygg er for Nord-Troms, der man kan samles og gjøre ting sammen.

- Vet du, jeg vet ikke om jeg klarer ikke sette ord på hvor viktig dette er. For kulturlivet og det frivillige i Nord-Troms har dette såpass stor betydning at jeg ikke klarer å sette ord på det i dag.

Lørdag formiddag var det offisiell åpning av Nord-Troms museum sine utstillingslokaler i Halti.

Les saken: - Vi er veldig stolte