20 000 kroner til kunstprosjekt

Fylkesrådet har innvilget 20 000 kroner til et kunstprosjekt på neste års Riddu Riddu-festival.

Sotz'il danseforestilling på Riddu Riđđu 2013.  Foto: Ørjan Bertelsen.

kultur

I en pressemelding skriver Fylkesrådet at prosjektet handler om kulturell identitet og det er Senter for nordlige folk som prosjektet, Obsidian Gaze. Prosjektet kurateres av den sjøsamiske kunstneren Geir Tore Holm.

Ti kunstnere, med ulike urfolksbakgrunner, skal stille ut sine verk under festivalen. I tillegg til verkene som skal stilles ut under festivalen i 2016 vil workshop og seminar også inngå i prosjektet.

- Kurator Geir Tore Holm og kunstmiljøet har hatt en stor betydning i oppbyggingen og anerkjennelsen av Riddu Riddu-festivalen fra starten. Kunstnerens rolle som påvirker og endringsagent vil derfor være et spennende og relevant bidrag å se nærmere på til både kunstdebatten generelt og jubileumsfeiringen, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap), i pressemeldingen.

Etter at festivalen er gjennomført skal prosjektet formidles overfor skoler og grupper som besøker Senter for nordlige folk.