PAASKIVIIKKO:

- Gjør deg klar for hysterisk polkaswing

Det blir alt annet enn kjedelig, når man blander sammen finske og svenske sanger, påvirket av 1930-tallets jugband, med hysterisk polkaswing.

HYSTERISK POLKASWING TOSABB kommer til  Paaskiviikko og Halti kulturscene i Nordreisa i juni.   Foto: Foto: Magne Liam Karlsson

kultur

Lørdag 11. juni  kommer TOSABB til  Paaskiviikko og Halti kulturscene i Nordreisa. De ønsker å ta festivalpublikummet med på en spennende reise, via de nordiske skoger og landsbyer, til de amerikanske sørstatene.

Med seg har de den unike folkekulturen fra hjemtraktene i vestre Värmland, der nærheten til  finske arven i Finnskogen er et faktum.

- TOSABB er blant annet kjent for å gi nytt liv til gamle slagere, «Johan på Snippen» og valsen «Emma» er to eksempler, og bandet har en særdeles unik stil og uttrykksform. Dette blir en spennende og flott musikalsk opplevelse, lover festivalsjef Pål Vegard Eriksen i en pressemelding.

"Jugband" er det man kaller band som spiller på gjenstander som normalt ikke brukes for å lage lyd, i dette tilfellet vaskebrett og kazoo. Andre kjent eband som har hatt suksess med dette er norske Kaizers Orchestra.

- Legger man til stemning av alt fra melankoli til total sorgløshet, akkompagnert med en bred skare instrumenter, som fiolin, vaskebrett, munnspill, klarinett, trekkspill og kazoo, så blir resultatet The Original Swedish Arvika Blues Breakers, avslutter Eriksen.