I dag starter Baddertreffet. Baddertreffet har blitt arrangert av Badderen Bygdelag hvert år siden 1999. Det arrangeres fra fredag til søndag.

– Vi har holdt på standhaftig hvert eneste år siden 1999, så vi nærmer oss snart jubileum og det er kjempebra, sier Anne Bårseth, leder av Baddertreffet 2016.

Spennende

Det blir full aktivitet hele helga med blant annet fiskekonkurranse, hoppeslott, fest på huset og turmarsj med quiz.

– Lørdag blir det salgsboder, hoppeslott og salg av mat. Det er elleve påmeldte salgsboder med alt fra fiskeutstyr og klær til strikkevarer. En kan faktisk også få formet og farget øyenbrynene sine, sier hun.

Fiskekonkurransen skal være på lørdag, og det er alltid like spennende å se hvem som får den største fisken.

– Fiskekonkurransen er i Badderfjæra. Det har variert veldig mye fra år til år hvor stor vinnerfisken blir – de har vært ett kilo til rundt syv kilo.

– Premie for største fisk er 10.000 kroner, neststørste fisk 2000 kroner og tredje største fisk 500 kroner, legger hun til.

Trubadur, dans og turmarsj

Lørdagskveld blir det som alle andre år; fest på huset for de voksne.

– På kvelden blir det fest på huset. Vi har ordnet slik at folk kan være inne eller sitte ute, og i år kommer en helt fra Tromsø for å spille trubadur, sier Bårseth.

Søndag kan store og små møte opp på turmarsj med start fra fotballbanen.

– Turmarsjen går fra fotballbanen i Badderen ved en av Ut i Nord sine poster. Det blir quiz med mange premier etterpå for både barn og voksne, sier hun.

Bårseth håper mange tar seg turen til Badderen i helga.

– Vi gleder oss kjempemye. Jeg håper folk kommer og at det blir godt vær, selv om værmeldinga ikke ser så lovende ut.

Anne Bårdseth, leder for Baddertreffet. Foto: Isabell Haug