Mandag kan publikum får oppleve Cirkus Agora på Lyngseidet ved Geitnes Stadion. Dagen etter holder de forestilling på Storslett ved Nordreisa videregående skole.

Sirkusdirektør Jan-Ketil Smørdal sier sirkuset er ute på turné med et fantastisk program.

– Det litt spesielle med programmet er at det er mye humor i tillegg til mye fart og spenning. Den kombinasjonen er genial for den tiden vi lever i nå. Dersom noen ser ned i telefonen, så har vi tapt. Det er ingen som har ro i ræva til å ha det kjedelig, derfor er den spontane humoren så viktig, sier Sørdal.

Smarte hunder og en humoristisk trampolineartist

Sirkuset stiller med et solid mannskap. Publikum vil blant annet få oppleve luftakrobatikk, musikalske og allsidige klovner, et noe annerledes rockeringnummer, en ung og humoristisk trampolineartist, et ponninummer og en kvinnelig fotsjonglør som kanskje trekker tråer til fotball-VM.

KLOVNER: Musikalske klovner er klare for å underholde. Foto: Cirkus Agora

– Også har vi en fulltreffer for barn med hundenummeret! Kort fortalt handler det om at hundene tar innersvingen på mannen. Det er komisk og helt fantastisk.

Også sirkusdirektøren selv skal vise fram gamle kunster.

– Ja, jeg har tørket støv av gamle rekvisitter. Jeg har fått i gang den gamle motoren igjen, ler Smørdal.

Innholdsrik historie

I år er det 250 år siden det moderne sirkuset så dagens lys. I den forbindelse vil publikum få en liten innføring i hvordan Cirkus Agora startet opp. Det hele startet med at den da unge Smørdal spente opp ett tau mellom utedoen og epletreet på familiegården hjemme i Nordfjordeid. I 1989 startet sikruset opp og drev turnévirksomhet fram til 2009. I perioden 2010–2017 opptrådte de på Den kulturelle skolesekken, Den kulturelle spaserstokken, fornøyelsesparker, festivaler, gallaforestillinger og på asylmottak. I 2017 investerte de i nytt telt og bilpark. Dermed var de klare for et fullspekket turnéår i 2018.

Sirkuset fortsetter nordover til Finnmark før de kommer tilbake til Nord-Troms i midten av juli. Burfjord får besøk av sirkuset 17. juli, Skjervøy kan glede seg til sirkus 18. juli, før ferden fortsetter til Birtavarre 19. juli og Skibotn 20. juli.