Store og små utfordringer i skogen

Reinrosa 4H og Rotsundelv idrettslag (RIL) holdt lørdag Åpen dag på naturmøteplassen.

Under Åpen dag på Mariplassen kunne man teste sykkelferdighetene gjennom en hinderløype. Her kan du se Haakon Givær demonstrere løypa.

ORIENTERING Eldbjørg Kalseth Hætta i blå, Nathalie Gamst i sort og Marit Susanne Kalseth Hætte i rosa har fullført den ene orienteringsløypa. 

LEDER Leder for Reinrosa 4H, Kima Olsen   Foto: Johanne P. Elvestad

kultur

Her fikk store og små teste seg på utfordringer i skogen.

- Dette gjør vi i forbindelse med friluftslivets år. Vi trives godt ute og vi er stort sett ute i friluft, sier leder for 4H-klubben Kima Olsen (14).

Ved Mariplassen ble det tilbudt mange forskjellinge aktiviteter og konkurranser. Olsen ramser opp blant annet terrengritt, hinderløype med sykkel, ulike orienteringsløyper, balansere på slak line, lengdehopp og sprint på 60 meter.

- Og det var ikke bare de unge som deltok. Noen av de voksne heiv seg også med i konkurransen, sier en av de voksne i klubben Mari Kiil.

Alle ble premiert

Til sammen var 53 personer innom Mariplassen sist lørdag.

På slutten av dagen var det tid for premieutdeling. Alle som hadde deltatt fikk hver sin hals fra Friluftsrådet.

- Det er så å høre latter og skrål i skogen, sier Kiil.

Stolte

Friluftsorganisasjoner i landet har blitt oppfordret til å arrangerer Åpen dag ute i friluft.

Reinrosa 4H mottok midler fra 4H Norge og Sparebanken for å holde dagen. I forkant har idrettslaget og 4H-klubben jobbet iherdig for å gjøre i stand Mariplassen for Åpen dag. Blant annet reiste de en flaggstang og lagt grus rundt plassen.

- Vi er veldig stolte over plassen, sier Kima.