Hvert år inviterer Riddu Riddu et nordlig urfolk til å besøke festivalen for å vise fram sin kultur og sine uttrykk. I år var det Six Nations of the Grand River fra Ontario, Canada. Folket er lokalisert i reservatet ved elva Grand River. Torsdag opptrådte gruppen Six Nations Women Singers, dansegruppen Tribal Vision og kunstneren Shelley Niro og skuespilleren Maracle.

Lærte bort håndtverk

Lørdag var det duket for work-shop med damene fra Six Nations, og deltakerne fikk lære mer deres om karakteristiske håndverk. Deana Skye viste hvordan man skulle sy skinnpunger av reinsdyrskinn. Sonja Andersen og Ann Karin Kvernmo fulgte nøye med.

- De hadde gjort det veldig lett for oss og til og med tredd tråden i nåla. Det blir nok en pung jeg skal ha penger eller smykker i, sier Sonja Andersen.

Serverte maissuppe

De serverte også sine tradisjonelle retter. Six Nations bruker i hovedsak mais i sine retter og de hadde forberedt maissuppe med svin og bønner og jordbærjucie til de som ville smake.

Marit Myrvoll, fra Skånland, var fornøyd.

- Det var veldig god mat. Det er spennende at Riddu Riddu har fokus på nordlige folke, det gir både ny kunnskap og opplevelser, sier Myrvoll.

Uvant med midnattssol

De seks damene i Six Nations hadde aldri vært i Europa før og var imponert over Norge og Manndalen.

- Det er veldig fint her. Midnattssola er uvant for oss og det har vært uvant å skulle venne seg til den, sier Charlene Bomberry.

Deana Skye viste Sonja Andersen (t.h) og Ann Karin Kvernmo hvordan man syr tradisjonelle reinskinnspunger fra Grand River i Canada. Foto: Rakel Lund Heggelund
Damene fra Six Nations serverte maissuppe til sultne festivaldeltakere. Foto: Rakel Lund Heggelund
Marit Myrvoll smakte på maissuppa damene fra Six Nations hadde laget. - Det var veldig godt, sier Myrvoll. Foto: Rakel Lund Heggelund