Denne uken har det vært uttalige foredrag og kurs under Paskiviikko i hele Nord-Troms. Lørdag var det program hele dagen på Halti.I fojaeen var det kvensk minimarked, bandet Reisasnabben spilte konsert, biblioteket arrangerte bokloppis og kvensk litteraturutstilling og det ble holdt omvisning av Halti-bygget.

Full sal

På formiddagen startet første foredrag i ishavsstudioet. Her fikk publikum blant annet høre Bente Imerslund forteller om "Kvenene og deres slektninger i Russland" og Reidum Mellem om kvensk språk.- Fra første foredrag var det full sal, sier Leder for Halti Kvenkultursenter IKS Pål Vegard Eriksen.

På Halti kulturscene ble det på ettermiddagen holdt forestilling av elever fra Reisa Montessoriskole, Hilde Sollid holdt foredrag om å vise kvensk tilhørighet gjennom det norske språket og KvääniÄänii opptrådte.

Eriksen sier han har opplevd mye gjennom hele uka.- Vi har besøkt barnehager, skole og sykehjem der vi har fått vist kvensk musikk og formidlet kultur gjennom fortellinger, sier han.

Ble rørt av kvensk tradisjonsmusikk

Fredag opptrådte Beddari Nilsen på Gargo sykehjem. Her spilte han kvensk tradisjonsmusikk. Musikk som flere av beboerne på sykehjemmet ikke hadde hørt på mange år. - Her var det en gammel dame som tok til tårene. En av sangene som ble spilt var en sang hennes mor hadde pleid å synge. Det har vært noen sterke opplevelser gjennom denne uka, sier Eriksen

I foajeen på Halti ble det holdt minimarked. Foto: Johanne P. Elvestad