USA Media Right skriver på sin hjemmeside at de er «svært fornøyde med å ha signert et av Norges mest populære band» til sin stall – og at man ser fram mot å jobbe sammen med Violet Road».

Et publishing-selskap arbeider med å få plassert låter i eksempelvis filmer, tv-serier og i radioshow – eller å få andre artister til å gi ut coverversjoner, forteller Hogne Rundberg – bassist i Violet Road.

– Det er mer å regne som en profesjonell deal der vi gjør vår musikk tilgjengelig for profesjonelle aktører. Det er ikke en publikumsgreie, sier han.

TV-serier og filmer

Mange norske og skandinaviske artister har hatt suksess med å få låter spilt i tv-serier som Grey’s Anatomy eller Ally McBeal. Hogne Rundberg håper at Violet Road kan få innpass i noe lignende.

– Da trenger man noen som jobber for seg i USA, og vi har blitt kjent med en av mennene bak USA Media Right tidligere, forteller han.

Rent konkret fungerer arbeidet slik at Violet Road og USA Media Right registrerer all musikk de har gitt ut i en base som produsenter, musikere og andre som jobber profesjonelt med musikk får tilgang til.

Registrert musikken

– USA Media Rights hjelper oss også å få registrert radiospillinger og hjelpe oss med å få inntekter fra dette, sier Rundberg.

Ifølge ham er det å få musikken registrert hos en profesjonell utgiver første skritt for å få fart på en internasjonal karriere for bandet.

– Vi har fått gode resultater i Danmark. Nå skal vi jobbe med Tyskland – og drømmen er selvfølgelig å slå an i USA, sier Rundberg.

Ifølge bassisten er det nødvendig for bandet å løfte blikket ut over Norges grenser nå.

«Norge kan gå lei av oss»

– Vi har spilt veldig mye her hjemme, og det er på tide å gi Norge en pause før man blir lei av oss, sier han.

At bandet synger på engelsk og har en musikkstil som er internasjonal tror han kan hjelpe på i en mulig satsing i USA.

Enn så lenge har ikke registreringen gitt noen resultater, men Rundberg håper at det skal skje.

– Vi har nettopp registrert musikken der borte, så vi får se hva det hele fører til. Vi regner alt som kommer som en ren bonus, sier han.