- Det er fjerde året på rad vi har arrangementet og vi har leid ASVO-teltet, som vi vil ha nede på sørmoloen i Årvik, sier hovedarrangør Roar Lyder Larsen.

Et av årets store trekkplaster blir satt opp allerede fredag kveld på ungdomshuset i Årviksand. Da vil standupkomiker, Trine Lise Olsen fra Indre Billefjord, underholde publikum med sitt show "Æ har rætt".

Manuset til forestillingen er utviklet av Trine Lise Olsen selv, i nært samarbeid med Hålogaland Teaters dramaturg og dramatiker Tale Næss - og tar for seg hvordan det var å vokse opp som barnehjemsbarn i åttitallets Finnmark.

- Det er en viktig forestilling, både med tanke på at det er alvor og det er humor blandet sammen til en kjempefin konsistens. Jeg og kona var i Oslo på "Latter" og hørte på henne, og hun var helt fantastisk, forteller Larsen. Showet blir etterfulgt av en pubkveld.

Musikk og ordførerbesøk

Lørdag byr videre på mye moro for både store og små.

- Vi starter med en lunsj nede på sørmoloen i ASVO-teltet, og her vil vi ha servering av fortrinnsvis kortreist sjømat. Her står det også et hoppeslott for de yngste deltakerne. Ordfører Ørjan Albrigtsen vil også holde en liten appell. For de litt større ungdommene kommer det til å være muligheter for å melde seg på paintball. Dette blir å foregå oppe i Årvikmarka. På kvelden kjører vi på med rekebuffet, og her har vi alle rettigheter, sier Larsen.

Musikk blir det også denne kvelden, med trubadur Hallvard Lyshaug fra Manndalen.

Håper på godt besøk

Sommerhelga rundes av søndag morgen/formiddag med en guidet tur til den krigshistoriske Rotvåghula nordøst for Årviksand. Ordfører Ørjan Albrigtsen stiller her opp som guide for de fremmøtte. Start for turen vil være med NorInnova.

- Det skal være noe for enhver smak, og vi ser fram til å arrangere årets "Sommerhelg". Vi håper at flest mulig møter opp denne helga, sier Roar Lyder Larsen.