Bak seg har hun en suksessfull og rik karriere som både musiker, pedagog, forfatter, artist og produsent. Som multikunstner, spiller hun flere instrumenter og har også erfaring som tangodanserinne.

Yakovleva er ansatt som førstefiolinist i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Nå har hun tatt ett års permisjon for å kunne trå inn i vikarrollen som kulturleder etter Dag Øivind Tingstad.

- Jeg gleder meg til å starte jobben i september og treffe elever, voksne, eldre og nye kollegaer! Fra før av jobber det en flott gjeng på Skjervøy som Karianne Lund (barnekoret, musikkterapeut), Line Eliassen (foreldreforeningen, drill, dans), Irina Girunjan (pianist) og Jørgen Pedersen (korpsdirigent), forteller Yakovleva.

Maner til samarbeid

Skjervøy får i tillegg på plass en rekke nye profesjonelle musikere. I tillegg til Yakovleva selv - er også Elisabeth Opaas nylig ansatt og skal drive voksenkoret på Skjervøy. Kjetil Nilsen vil også undervise i klarinett og saksofon på Kulturskolen.

Yakovleva har vært produsent for en rekke egenproduserte forestillinger og har samarbeidet og turnert med både artister i både inn- og utland.

Under fjorårets "Kulturnatta" i Tromsø hadde hun urpremiere med sitt private arrangement - "Helt ekslusivt - alt inklusivt! og tok da Argentina inn i sin egen stue.

- Jeg har mange ideer og jeg håper får flere skjervøyværinger med meg! Det er for eksempel alltid behov for frivillige, og vi kan få til mye sammen om vi vil. Spennende tider venter fremover og jeg gleder meg til samarbeid!, sier Yakovleva.