12 elever fra Nord-Troms videregående skole har entreprenørskap og bedriftsutvikling som valgfag. I den forbindelse startet de sin egen ungdomsbedrift.

Sammen har de utviklet et produkt som skal være en overlevelsesbok for studenter, blant annet med billige matoppskrifter.

– Mottoet vårt er «fra studenter, til studenter» forteller en ivrig Victoria Figenschou Mathiassen.

Eneste til Tromsø

Tirsdag 15. mars finner fylkesmessen sted i Tromsø, hvor Studenthjelpa UB er en av 57 påmeldte, og den eneste ungdomsbedriften fra Nord-Troms.

– På fylkesmessen blir det konkurranser, og vi håper på å vinne «Beste kundeopplevelse på nett» og «Pris for beste reklamefilm»  sier Kristoffer Oppheim Gundersen.

Likevel er det muligheten for å gå videre til Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter som frister mest.

– Vi satser på at vår ungdomsbedrift går videre til NM, forteller Ingrid Haug.

Bedriften ønsker å trekke mye oppmerksomhet på stand og gjøre opplevelsen spennende for publikum. Kanskje vil de også servere mat fra oppskrifter i boka.

Reklamefilmen de har laget, er i samarbeid med medier og kommunikasjon på samme skole.

Tre faser

Studenthjelpa UB ble etablert i september 2015, og fikk bøker i salg rett før jul.

Elevene skal igjennom tre faser, der de skal starte en bedrift, drive den og avvikle den.

– Det er meningen at ungdomsbedriften skal gå igjennom alle fasene for å være forberedte hvis vi vil bli entreprenører av egen bedrift, forteller Mathiassen.

God støtte

Elevene forteller at de har fått god støtte og veiledning fra lærer Beate Brostrøm.

– Hun er en flink og erfaren lærer som er veldig engasjert i det vi holder på med, sier Gundersen.

Ungdomsbedriften har også hatt kontakt med Ungt Entreprenørskap. Dette er en ideell organisasjon som utvikler barn og unges kreativitet, skaperglede og troen på seg selv.

– Ungt Entreprenørskap har vært til stor hjelp og veiledet oss gjennom denne prosessen, spesielt i begynnelsen da vi startet bedriften, sier Mathiassen.