«Game of Thrones» slår tilbake med alt det de har, og vel så det.

Anmeldelsen inneholder IKKE spoilere for episode 1 av sesong 7, som hadde premiere i natt på HBO Nordic.

Skaperne av TV-serien «Game of Thrones», David Benioff og D.B. Weiss, lovet mye da de rundet av sesong seks for nesten akkurat et år siden.

Et nytt soundtrack blåste som en ny bris inn over Westeros, og man ante uråd med en gang. Handlingen som forløp gjennom finaleepisoden i fjor rettferdiggjorde også mistankene. Utviklingen av serien, som jeg må innrømme muligens har stagnert de siste årene, tok en ny vending, og aldri før har man gledet seg mer til en premiere av «Game of Thrones», som da episoden «Dragonstone» hadde premiere på HBO Nordic i natt kl. 03.00.

Uten at jeg skal si for mye om handlingen, fortsetter vi der vi slapp med de forskjellige rollefigurene. Ikke mye nytt innholdsmessig skjer i episoden, men som veldig mange andre sesongåpninger i «Game of Thrones», legges brikkene ut på brettet.

Som jeg nevnte innledningsvis imponerte komponist Ramin Djawadi sist med stykket «Light of the Seven», som akkompagnerte wild fire-showet vi fikk servert ved Baelor-katedralen.

Mot slutten av denne episoden brukes Djawadis musikk igjen for å konstatere at dette kommer til å bli minst en like episk sesong for fansen, som vi opplevde i fjor vår.

Kristofer Hivju dukker også opp i sesongpremieren av «Game of Thrones». Foto: HBO

Men det er ikke bare komponisten og forfatterne som imponerer. Også det visuelle har tatt et steg opp.

Her vil jeg trekke fram en ikke så lett forglemmelig scene med Sam Tarly (John Bradley-West), hvor klippingen, lydeffektene og kameraarbeidet gjør at man rett og slett får bæsjesmak i munnen. Effekten er like sterk som da jeg så «Parfymen», og tok meg selv i å lukte gjennom nesen i kinosalen.

Episode 1 «Dragonstone» er sukkertøy for øyet, fansen kommer til å spoile alt i sosiale medier, kritikerne kommer til å trille høye terningkast og forventningene til fortsettelsen kommer til å være større enn noensinne.

Alt går altså sin vante gang når det kommer til «Game of Thrones». Det er verdens mest populære TV-serie av en grunn. Kvaliteten på skuespillerne, det visuelle, historiefortellingen og den trofaste fansen svikter ikke denne gang heller.

Vi gleder oss til fortsettelsen.

PS: HBO har i år valgt å ikke gi ut pressevisninger på de første episodene i sesongen. Derfor er denne anmeldelsen basert på premièreepisoden «Dragonstone».

Jon Snow er selvagt tilbake i «Game of Thrones».