I oktober i år sang barn og unge fra Nord-Troms inn plata"Toivo" og kvensk sanggruppe spilte inn plata "Muisto".Lørdag ble den endelig gitt ut. Det ble markert med minikonserter medsmakebiter fra begge platene og juleverksted.

- Dette gjør vi for å få dokumentert de kvenske sangene.Veldig mange av de gamle kvenske sangene holder på å dø ut og da er det viktigå få de på lydbånd. Slik får vi musikken til å leve videre, sierspråkmedarbeider ved Halti Kvenkultursenter og leder for kvensk sanggruppe,Tove Reibo.

- Det er også viktig at vi får introdusert de unge formusikken og får de i gang med kvensk kultur, fortsetter hun.

- Gøy!

Barna som har vært med på å synge inn plate har vært med påå synge under Baaski-dagene i de forskjellige kommunene i Nord-Troms. Mensbarna perler julepynt og klipper julelenke kan de fortelle at de har likt det åspille inn plate.

- Det var gøy! sier Ramona Heitmann Knutsen (8).

- Jeg var litt nervøs først, men det gikk bra, sierstoresøster Benedicte (10).

Første gang

Dette er de første kvenske platene som noen sinne har blittlaget i Troms.

- Jeg tror faktisk det bare har blitt gitt ut to kvenskeplater tidligere, så disse vil ha doblet antallet kvenske plater, smiler dagligleder ved Halti Kvenkultursenter, Lisa Vangen.

Vangen er strålende fornøyd med resultatet. Hun kan fortelleat det har kommet mer enn bare to plater ut av dette prosjektet.

- Ungene har blitt samlet fra flere forskjellige kommuner ogse på det nå, de sitter sammen og leker som de gode vennene de har blitt, sierhun.

De fleste tekstene på platene er på kvensk. Det er ikke baregamle kvenske sanger. Tre sanger på platen "Toivo" er vinnersangerfra musikklassen i kvenidol.