Senter for nordlige folk er glade for å presentere utstillingen Kristians Hus, og kunstneren Inghild Karlsen i Manndalen, Kåfjord. Utstillingen åpner lørdag 03. august og vil stå oppe til 27. september.

Rundt årtusenskiftet var kunstneren Inghild Karlsen på en reise rundt kysten av Troms og Finnmark. I Nord Troms fant hun et merkverdig hus i fjæra. Mannen som en gang i tiden bygde huset het Kristian Andersen, født i Repparfjord utenfor Hammerfest.

Lever i minnet

Den spesielle konstruksjonen tydet på at Andersen satt på høy kompetanse, god fantasi, kreativitet og ikke minst lite penger. Huset kan også relateres til andre kreative og improviserte konstruksjoner i regionen.

Huset eksisterer ikke lengre, men folk i regionen husker enda huset som lå i fjæra nedenfor Rotsund gård.

Internasjonal kunstner

Inghild Karlsen fra Tromsø, er en av Norges fremste internasjonale samtidskunstnere og en kunstner med en mangfoldig kunstproduksjon.

Materialet til akkurat denne utstillingen er hentet fra kunstnerens samling, og utformingen består av både foto, lyd og objekter.

Med sine særpregede prosjekter og objekter stiller kunstneren meningsbærende spørsmål som angår både mennesker og kulturer.