Denne FiN-lesersaken er skrevet av Gooi de Vries

Lørdag 26. november var det julegrantenning på Gamslett i Lyngen. Arrangementet er et samarbeidsprosjekt mellom Gamsletts venner og Lyngen historielag, og sponset av både Coop og Spar.

Det kom ca. 30 stykk på julegrantenning, hvorav halvparten barn og unge. Etter grana ble tent gikk man i fakkeltog ledet an av medlemmer i Gamsletts venner. Når toget var nesten tilbake fant vi noen nisser i skogen. Og de hadde med gaver til små og vi litt større fikk også.

Heldigvis har var det bare snille folk og ingen ble forbigått. De fleste hadde nå lyst å ga inn i varmen på Gamslett museum, og der disket Gerd Borch og Camilla van Gemert opp med grøt og saft og kaffe og kaker.

Når alle var god og mett gikk vi ned til selve museumsområdet der Stina Fagertun hadde eventyrstund. Stina er forteller, skuespiller, manusforfatter, barnebokforfatter og poet. Ho bor i Tromsø, men har aner fra Svensby. Mor hennes var ofte innom det som nå er museumshuset. Store og små satt klistret på stolen og golvet mens vi hørte et eventyr om Bodvar som til slutt fikk gifte seg med prinsessa, selv om han begynte med en gedigen brøler.