Besøkstallet til kinoen har i følge kinosjef i Nordreisa kommune, Herdis Lindbom, økt med mange hundre prosent siden kinoen ble flyttet til Halti.

- Det er veldig artig å drive kino når folk setter pris på tilbudet. Det må folk bare fortsette med, forteller hun.

Kinoen har også flere personer i sving sammenlignet med tidligere. Ungdomsbedriften Produsentteamet, har siden i vår bidratt på kinoens visninger.

- Det har fungert kjempefantastisk og vi er veldig fornøyd med å ha de inne. Sigvart (Andersen) med troppene sine har gjort en fantastisk jobb og er folk man virkelig kan stole på, sier hun.

Med større bemanning utelukker hun ikke at det kan bli flere visninger. I dag har kinoen i snitt visninger to dager i uken.

- Men vi er nødt til å komme i gang først. Dette er skoleelever, så vi er nødt til å se om staben vår blir den samme nå til høsten som den har vært tidligere. Det krever også litt opplæring å ta inn nye folk, sier Lindbom.

Kom med ønsker

For øyeblikket er kinosjefen i Haugesund for å få presentert filmene som kan være aktuell for kinoen utover høsten, men ingenting er hugd i stein.

Lindbom påpeker at publikum selv har store muligheter til å forme kinoprogrammet.

- Kom gjerne med innspill og ønsker om filmer du har lyst å se og send oss en melding på Facebook, sier hun.

Uansett kan hun love mye bra film fremover.

- Jeg har sett mye god film allerede, og det er synd vi ikke kan vise alt. Nå er ikke alt booket for høsten, så jeg kan ikke røpe alt for mye - men vi starter opp 4. september med Oppdrag Dory og spenningsfilmen Cave, sier hun.

Krigsfilm

Forøvrig ser kinosjefen veldig fram til "Kongens Nei" av med Jesper Christensen, Anders Baasmo Christiansen og Tuva Novotny.

Filmen av regissør Erik Poppe tar for seg de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten - overgivelse eller døden.

- Dette er en storfilm som jeg håper folk går mann av huset for å se. Det er også en film jeg regner med vil treffe mange aldersgrupper. Jeg har et håp om at de som opplevde krigen og tiden etterpå, også kommer på kino når filmen vises, sier Lindbom.

"Kongens Nei" har premiere 23. september.