Denne FiN-lesersaken er skrevet av Terje Bolstad.

Nord-Troms to korps – Lyngseidet Musikkorps og Skjervøy Musikklag klarte å få opp stemningen lørdag kveld i Skjervøy Kulturhus! Skjervøyværingene var sulteforet med korpsmusikk og de 60-70 tilskuerne ble ikke skuffa.

Musikklaget starta konserten med god lyd til tross for at laget bare har øvd i cirka ett år. Musikklaget har for øvrig to musikanter fra Ukraina på slagverk og tuba!

Lyngseidet Musikkorps har eksistert sammenhengende i flere tiår og viste sine ferdigheter – særlig var vi imponert over deres fremførelse av «Sinatra in concert»

Etter pause med kaffe og kaker kom vel selve «rosinen i pølsa» når de to korpsene slo seg sammen til et stort flott korps med masse gode prestasjoner som imponerte publikum – de spilte alt fra «Star wars The Mandalorian» til spansk passe double «El Gato Mondes»

To dirigenter som representerer ungdommelig pågangsmot og lang suksessrik erfaring i henholdsvis Jørgen Pedersen (til venstre) og Stig Holst. Foto: Terje Bolstad

Det er et poeng at de to dirigentene – Stig Holst for Lyngseidet og Jørgen Pedersen fra Musikklaget representerer på en måte det stikk motsatte. Jørgen som har dirigert i litt over ett år og Stig som har laaaang erfaring med over 35 år som dirigent!

Alt i alt en glimrende måte å tilbringe lørdags kvelden på for skjervøyværinger, gjester og mange av flyktningene fra Ukraina på Skjervøy kom også på konserten