Allerede søndag 15. mars startes markeringen med en kvensk gudstjeneste i Nordreisa kirke ved sokneprest Bjørn Ivar Hammervold.

KvääniÄänii inviterer til kirkekaffe i kantina på Halti like etter.

Sanggruppa opptrer også dagen etter, når Halti Kvenkultursenter og Kåfjord kvenforening inviterer til markering ved idrettshallen på Storslett.

Helge Guttormsen vil være en av de andre som skal sørge for underholdningen, gjennom et foredrag om kvensk innvandring til Nord-Troms.

I tillegg vil det bli flere aktiviteter for barn, samt salg av tradisjonell mat, kaffe og mer ved Kronebutikken i Sørkjosen.

- Dagen ble markert flere plasser i fjor, men for oss ved Halti Kvenkultursenter er det første gang i år, sier daglig leder Pål Vegard Eriksen.

Nordreisa Bibliotek kommer i tillegg til det ovennevnte, å ha en utstilling av litteratur på kvensk og om kvenske forhold denne dagen.

Taler og trekkspill

Skibotn Kvenforum har sitt markeringsarrangement på Olderelv Camping i Skibotn mandag kveld.

Her vil det bli trekkspillmusikk ved Gunnar Lien, Silja Mattila forteller om Storfjord Språksenter, Oddvar Ørnebakk forteller om kvenfolkets dag og kvenkulturen.

Det vil bli informasjon om kommunal drift ved Torbjørn Tuorem og Willy Ørnebakk vil fortelle om bosetning og arbeidsplasser.

I tillegg vil det bli blomsterutdeling til personer som har arbeidet aktivt for bygdesamfunnet. Det vil også bli servert kvensk mat i løpet av dagen.

Sykehjemmet får besøk

I Kvænangen kommune besøker Kvænangen Qven og sjøsamisk forening Gargo sykehjem i Burfjord.

Med seg har de blant annet kake til beboerne på sykehjemmet.

Eriksen opplyser at programmet kan bli endret noe de kommende dagene. På kvenkultursenter.no kan du holde deg oppdatert.