Det er niende gang arrangementet går av stabelen siden 2008, og for mange blir det ikke sommer uten å legge et besøk til idylliske Reinfjord i sommerferien.

- Det har blitt en fast foretredelse, hvor vi har tre dagers festival for folket og hvor utflyttede reinfjordinger kommer til for litt felles sosialt samvær, sier Reidar Eilertsen-Wassnes i Reinfjord bygdelag.

Han forteller at det hele sparkes i gang allerede i morgen.

- Vi starter med en enkel liten pubquiz på torsdagen, og nå har vi også hørt rykter om at det skal komme folk utenfra for å delta på den - så det blir artig. Det blir ikke konkurranse bare mellom husene denne gang, men også bygdene, sier han.

Musikk alle dager

Det er likevel fredag som er den store dagen, i følge Eilertsen-Wassnes.

- Den starter med en spasertur på fjellet, hvor jeg skal guide og fortelle litt om geologi og biologi - fugler, planter og stein. Dette skjer på formiddagen. På kvelden blir det Reinfjord i fest og tema i år er "Hatter i alle fasonger". Da er det Hjalmar Høvding som skal spille til dans - men det blir en liten seanse alle dagene med bandet. Litt ut på kvelden skal vi også ha tautrekking mellom delene av bygda, sier han.

- Alt i vennskapelig ånd?

- Ja, vi har vel enda til gode å ha en slosskamp her, humrer han. - Det har alltid vært i fine, ordnede former, sier Eilertsen-Wassnes.

Viktig inntekt

Han forteller at Reinfjorddagene på de ni årene det har blitt arrangert, har blitt en tradisjon.

Folk fra helt sør i landet kommer innom, og mange legger ferieplanene sine slik at det klaffer med arrangementet.

- I år var vi litt sent ute med å bekrefte datoen, og da var folk snar med å ta kontakt, sier Eilertsen-Wassnes.

Arrangementet er også viktig økonomisk sett.

- Vi har et stort hus vi skal ta vare på, og er litt avhengig av å få litt inntekter. Da synes vi dette er en grei form å få inn dette på. Vi har hatt store utgifter med å skifte tak og vegger, så dette hjelper mye. Også er det veldig sosialt og koselig. Men vi gjør ikke så stort ut av dette - vi er beskjedne folk ute i Reinfjord, ler han.

KOSELIG: Reidar Eilertsen-Wassnes i Reinfjord bygdelag. Foto: Thomas Wahlgren