– Jeg tror dette blir et kjempeprosjekt, sier Angell og fortsetter med at de er godt i rute med planleggingen av festivalen.

Noen av artistene er allerede sluppet, men enda har de flere som skal avsløres.

Jørn forteller at Pro Events tidligere har hatt arrangementer under Skjervøydagene, og det begynte med en konsert de arrangerte i 2015.

– Det begynte med at vi arrangerte en konsert med Banana Airlines ved Ocean bar under Skjervøydagene, uten at det hadde noe direkte med Skjervøydagene å gjøre, forteller Angell.

Etter det ble de kontaktet av Skjervøydagene med spørsmål om de kunne ta seg av arrangeringen av konsertene.

Vil inkludere flere

I 2016 arrangerte de konserter under Skjervøydagene under navnet Sommerfest – da ble konsertene holdt i et større telt på kaia. Angell forteller at navneskiftet til Skarven festival ikke er gjort tilfeldig.

– Tidligere har Skjervøydagene kanskje blitt sett på som et arrangement kun for skjervøyværinger, mener Jørn og sier videre at de med navneskiftet blant annet ønsker å vise at de inkludere flere fra regionen og lengere unna.

Utvider område

Fra å gå fra et telt på kaia, utvider de nå hele festivalen ved å ha den på fotballbanen på Skjervøy, hvor de skal dele fotballbanen i to. Den ene delen skal holde konsertarena og servering, og den andre skal være festivalcamp, med plass til både telt og flere campingbiler.

– Området og mulighetene er mye større enn tidligere, det er romsligere og det kommer til å bli veldig oversiktlig, sier Jørn om forskjellene fra tidligere.

Angell sier de er sikre på at det er potensiale for å fylle området er der, og festivalen skal som i 2016 gå over to dager.

– Billettene har begynt å selge godt. Vi ser at det er en vanvittig interesse for billetter, forteller Jørn, og sier videre at de har brukt sosiale medier mye under markedsføringen og ser at det er stor interesse for festivalen også utenfor Skjervøy.

Også lokale artister

Angell nevner blant annet navn som Vassengutane og Return som de store navnene som skal spille på årets festival, men sier det er viktig å bruke lokale artister i tillegg.

– Ingen tvil om at det er viktig å bruke lokale artister også, vi skal ha med en lokal rapper fra Skjervøy i år, sier Jørn og mener det er viktig å bruke lokale der man kan.

– Det er også planlagt en barnekonsert med Kevin Boine på lørdagen under festivalen, forteller Jørn og sier den også skal foregå på festivalområdet.

KLAR: Jørn Cato Angell og resten av festivalledelsen gjør seg klar for festival til sommeren. Arkivfoto Foto: Kjetil Nielsen Skog