Med seg har han deler av Ensemble Noor. Ola Bremnes kom i oktober ut med plata si "Molo", den femte i rekken som soloartist. Samtidig feirer han 35 år som artist.

Fredag får publikum høre nye låter fra plata, men selvsagt også velkjente sanger som "Mi pia", "Grågåsa" og "Folk i husan".

Konserten er i regi av Scene Finnmark, og alt presenteres i nye arrangementer av Skjalg Bjørstad og Bendik Lund Haanshus.

- Dette er en turné som vi bare har hektet oss på. Han har turnert Finnmark, og det passet utmerket å stikke innom her på tur hjem, forteller Roger Aronsen ved Halti kulturscene.

Ikonisk

Bremnes har lang fartstid som både sangskriver, forfatteren og kulturmenneske. Karrieren startet han sammen med sin ikke helt ukjente søster Kari i 1980.

I de 35 årene som har gått siden, har Ola Bremnes utviklet seg til å bli en av landets mest etterspurte visekunstnere.

Han har skrevet flere ikoniske sanger som f.eks. "Sang til byen", "Sola", "Jordmorsang", "Båtbyggar Jo", "Mannen i ausa" og "Har du fyr".

I tillegg har han bidratt med tekster til utallige forestillinger og bøker, og samarbeidet med musikere, skribenter, billedkunstnere og kor over det ganske land.

Flott kulturarena

Dette er en av de første kommersielle konsertene Halti kulturscene har siden åpningen. Aronsen har troen på at det skal gå bra.

- Noen begrensninger er det. Vi skulle gjerne hatt muligheten til å tilby noe utenfor konserten. Vi klarer å gjennomføre en konsert, men noe utvidet med servering og slikt har vi ikke på plass, sier han.

Aronsen er derimot fornøyd med salen og måten den er oppført.

- Det som er så bra med den, er at de som kommer hit og skal formidle - de som står på scenen, opplever salen som full selv om det kanskje bare sitter 50 stykker der. I en annen sal hadde kanskje samme antallet fått salen til å se tom ut. Jeg synes - og det gjør flere, at den har en perfekt størrelse, sier han.