Dette er tilbud som ikke finnes i Nord-Troms. Her har vi et tilbud som er enda bedre, nemlig turkassetrimmen Ut i NORD. Det merkelige er at avisa ikke nevner regionens egen aktivitet med et eneste ord. Jeg tipper årsaken må være uvitenhet. Dette selv om mange allerede har fått med seg aktiviteten som startet i fjor da vi hadde Friluftslivets år. I disse dager får husstandene årets kartbrosjyre i postkassen.

Mange er i gang

Oppstarten i fjor ble god med stor aktivitet i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy. I år blir deltakelsen langt større. Planen var å starte årets sesong 1. juni, men henvendelser fra folk gjorde at starten gikk allerede i pinsen. Så langt har 230 personer kommet i gang med sesongen. De har til nå gjennomført 1150 turer, og juni er bare akkurat i gang. Deltakelsen leser vi av statistikken på vår nettside. Fram til sesongslutt 31.oktober kan fastboende og tilreisende velge mellom 84 flotte turer i våre fire kommuner.

Turer høyt og lavt

Det fine med Ut I NORD er at vi ikke har fokus på toppturene. Selvsagt er også mange av våre høyeste fjell med. For i Ut i NORD er turene i fjæra og i nærmiljøet vel så viktige. Derfor kommer Ut i NORD til å bli en aktivitet som betyr mye for mange. Ingenting er mer naturlig enn friluftsliv og fysisk aktivitet i friluft for den som er opptatt av naturopplevelser og folkehelse. Ut i NORD er en flott mulighet for å komme seg på tur og bli enda bedre kjent høyt og lavt i Nord-Troms. Bli med ut på tur du også.

Les mer om årets turer på vår nettside Utinord.no