I avisen Framtid i Nord datert 19. september 2023 kan vi lese at seks av de nyvalgte partiene i kommunestyret har startet kampen om ordførervervet og posisjon i forskjellige råd og utvalg. De sier at de ønsker en samling på «borgerlig» side sammen med Pensjonistpartiet for å få til et flertall.

Jeg bare undrer over hvorfor valgets stor vinner ikke er med i sonderingene. Folkelista suser inn med seks av nitten representanter i kommunestyret og blir desidert største gruppe i kommunestyret. Jeg vet at politikk ikke er matematikk, men hvis personstemmer uten stemmetillegg og slengere legges sammen blir listen fra valget som følgende:

1.Eirik LarsenFl270 stemmer
2.Dan Håvard JohnsenSp215 stemmer
3.Johannes GrønvollH135 stemmer
4.Fred SkogengFrp125 stemmer
5.Robert JensenAp114 stemmer
6.Kåre Bjørnar OlsenPp86 stemmer
7.Nils Einar SamuelsenKrf83 stemmer
8.Mads Fagerborg KvienV55 stemmer

Selv om vi ikke har direkte valg av ordfører, er velgernes tale er klar. Folkelista og Eirik Larsen er valgets vinner og er den kandidaten velgerne ønsker som ordfører. Det kan se ut som dette ikke betyr noe og at noen prøver å overkjøre velgerne for å komme i egen maktposisjon. De skal dele ut nye lederverv i forskjellige kommunale råd og utvalg. Det samme skjedde for fire år siden med «splitt og hersk» metode som førte til at kommunikasjon og samarbeidsklima i kommunestyresalen ble meget dårlig. Dette ønsker vi ingen reprise på.

Jeg vil oppfordre politikerne til å respektere velgernes dom og ta ansvar for et stabilt styre i de neste fire år og ikke sette egen maktposisjon foran folket.

Eivind Berglund

Lyngseidet

­­

HVA MENER DU? Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening.

Send ditt innlegg til nyhet@framtidinord.no