I opposisjon var Fremskrittspartiet opptatt av yrkesfag, og i regjeringsposisjon har vi bidratt til et yrkesfagløft. 2017 var rekordår for antall lærekontrakter, og vi ser nå at antallet som vil gå yrkesfag øker, og i år er det 1200 flere søkere til førsteåret på yrkesfag sammenlignet med i fjor.

Bygg/anlegg, helse og naturbruk øker for tredje år på rad, og søkingen til oljefag som brønnteknikk er 70 prosent opp. Det er godt nytt for fremtidig verdiskaping.

Velger du yrkesfag, åpnes mange dører, og du kan velge mellom spennende jobber og videre studier. Frp skal forsterke satsingen på yrkesfag slik at opplæringen blir enda mer tilpasset arbeidslivets behov. Fremover skal vi innføre et eget valgfag i ungdomskolen for håndverk, tilby flere alternative praksisrettede løp i yrkesfag og gjøre yrkesfagene mer praktiske og mindre teoretiske.

Vi ser at politikken vår for yrkesfagene virker. Ikke bare er det flere som søker seg til det første året på yrkesfag, men det er også satt ny rekord i antall læreplasser. Samtidig er det flere som fullfører læretiden og som tar fagbrev enn tidligere. Erfaringene viser at de med fagbrev går rett ut i jobb. Den trenden skal Frp sørge for at fortsetter. Frp er en garantist for fortsatt satsing på yrkesfag, fordi det viktigste for oss er at folk utdannes til jobb, ikke arbeidsledighet.