MENING:

Overraskende kroppspress

«Jeg trodde ikke det kunne gå så langt at kroppspress også skulle dukke opp i prøver», skriver jente (14).

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX  Foto: Johannessen, Sara

leserbrev

Hei, jeg er en jente på 14 år, som har noe å si, har noe jeg synes at alle skal vite om. Jeg lever nå i en tid med kroppspress, men jeg trodde ikke at det kunne gå så langt at kroppspress også skulle komme opp i prøver!

Når kroppspress begynner å komme på nasjonale prøver, feks på udir.no. Da må det nå være noe virkelig galt med verden.

Det var en oppgave på nasjonale prøver på udir.no i 2017, som fikk meg til å skrive det her. Mine meninger. Når jeg så denne her oppgaven så ble jeg helt målløs. Vi ungdommer sliter mest med kroppspress nå for tiden, vi leser blogger, og ser mange forskjellige reklamer for apper og andre ting. Det er noe som er helt vanlig i den her tiden vi lever i nå!

Oppgaven gikk ut på:

Anna leser at kvinner forbrenner 11 kcal ved ett spensthopp. Tabellen viser næringsinnholdet i 100g melkesjokolade. (Så sto det hvor mye kalorier det var og fett, og masse annet)

Hvor mange spensthopp må Anna gjennomføre for å forbrenne energien i 100 g melkesjokolade?

  1. 9
  2. 10
  3. 50
  4. 55

Jeg reagerte litt når jeg så denne oppgaven, når jeg tok nasjonale prøver i 2017. Vi ungdommer sliter med kroppspress hver dag, og når det enda bynne å komme om forbrenning av kalorier på en prøve! Det er galt.

Udir.no er en kjent nettside, den er om prøver og forskjellige andre ting, men hvorfor må en oppgave være om forbrenning av kalorier?!

Jeg synes det va virkelig dumt at udir.no ordne en oppgave om kroppspress, og forbrenning.

Vi er bra sånn som vi er! Vi må hjelpe hverandre for å få alle til å føle seg bra nok. Det er vanskelig ja, men vi vet ikke om det virke før vi har prøvd det. Vi må hjelpe hverandre. Stå opp for hverandre, når det er verst!

Takk for at du tok deg tid til å lese det jeg hadde å si!