Debattinnlegg:

Er det ikke mulig å svarteliste de som ikke klarer å debattere på en saklig måte?

Kolbein Simonsen håper alle som tar opp problemet med hatske kommentarer blir applaudert.

  Foto: Gorm Kallestad - NTB

Kolbein Simonse  Foto: Torbjørn O. Karlsen

leserbrev

Den positive nyheten i det siste er at uheldige utviklingstrekk i samfunnet begynner å få oppmerksomhet i media. Det gjelder de til dels hatske kommentarene på facebook som øker mer og mer og som jeg omtalte første gang i mai 2019.

Den gang mente jeg at de stadig flere lukkete gruppene var en av årsakene. Jeg har senere kommentert de hatske kommentarene som ble arbeiderpartiet til del etter artikkelen om hvordan krigsseilerne ble behandlet etter krigen.

Saken fikk noe mer oppmerksomhet etter utbruddet fra en sentral politiker som ba de «Holde Kjeft». Det gjaldt de som er hatske mot politikerne og som fører til at ungdom vegrer seg for å delta i politisk debatt.

Per Mathias Høgmo hadde en annen vinkling på problemet i dagens Nordlys. Han vinkler det mot politikerne som blir stadig hvassere i uttalen når de omtaler politiske motstandere.

Kolbein Simonse  Foto: Torbjørn O. Karlsen

Begge grupperinger er sikkert årsak til dette økende uvesenet og jeg håper at alle som tar opp problemet blir applaudert. Er det ikke mulig å svarteliste de som ikke klarer å debattere på en saklig måte?

En annen positiv nyhet på NRK i dag. Det er en økende mengde kvinner og ungdom som ønsker å endre Grunnloven i Chile. De vil ha en endring i dagens styresett. Jeg tror nemlig at det er disse gruppene som må komme sterkere på banen dersom en skal få til en demokratisk endring globalt.