Tenåringen Greenwood sikret seieren for United mot Inter

17 år gamle Mason Greenwood var den eneste som fant nettmaskene da Manchester United slo Inter med 1–0 i en treningskamp i Singapore lørdag.

Aaron Wan Bissaka får ros av Ole Gunnar Solskjær etter seieren over Inter lørdag. Foto: Danial Hakim / AP / NTB scanpix 

sport

Det forløsende målet kom snaue kvarteret før slutt da innbytteren fikk plass og rom inne i feltet. 17-åringen banket ballen i lengste hjørne. Dermed har Ole Gunnar Solskjær og hans lag vunnet tre av tre kamper så langt i sesongoppkjøringen.

Matchvinner Greenwood scoret også ett av målene i 4-0-seieren i treningskampen mot Leeds i Perth onsdag.

– Han er en naturlig avslutter. Han trener, selvsagt, ikke misforstå. Men han bare vet hvor ballen kommer til å lande noen ganger, sier Solskjær om stortalentet på Uniteds egne hjemmesider.

Nordmannen var fornøyd med det han fikk se mot Inter, men trekker fram en spiller han var spesielt fornøyd med.

– Jeg synes Aaron Wan-Bissaka vokste og selvtilliten hans vokser ettersom han blir vant til lagkameratene. Prestasjonen hans var god, det samme var prestasjonen til så mange av lagkameratene hans. Alle spillerne kan i dag se tilbake på kampen og være fornøyde, sa Solskjær.

I stolpen

Første del av kampen gikk unna i et bedagelig tempo under varme spilleforhold. Den første virkelige sjansen kom da Luke Shaw gjorde alt riktig. Han gikk ned til dødlinjen og la tilbake i feltet, men Marcus Rashford var ikke helt med på notene da han skulle spasere ballen i mål.

Manchester-forsvaret slapp ikke Inter til særlig, men det ble farlig da en pasning fra Marcelo Brozovic fant Danilo D'Ambrosio på bakre stolpe. Han traff derimot ikke helt.

Anthony Martial trakk opp et flott Manchester United-angrep, men skuddet fra Jesse Lingard ble stoppet på vei over streken. Matic hadde en heading i stanga på en corner kort etter.

Kroaten Ivan Perisic kom inn etter pause for Inter og var mannen bak et par gode muligheter. United-stopperen Axel Tuanzebe ordnet opp ved begge anledninger.

Byttet ti spillere

Etter en drøy time byttet Solskjær ut ti mann. De Gea ble erstattet av Sergio Romero, mens Ashley Young, Fred, Andreas Pereira, Juan Mata, Fred, Diogo Dalot, Tahith Chong, Mason Greenwood og Matteo Darmian byttet med resten av spillerne. Tidligere i annen omgang hadde Phil Jones kommet inn for en småskadd Lindelöf.

Solskjærs unggutter viste seg virkelig fram. Ved siden av målet til Greenwood vartet de opp med flere gode angrep. Blant annet hadde Greenwood en avslutning i tverrliggeren etter flott forarbeid av Chong.

Under treningsoppholdet i Perth i Australia har United slått det lokale laget Perth Glory med 2-0 og fulgte opp med 4-0 over mesterskapsserielaget Leeds.

Neste kamp for Manchester United i International Champions Cup er mot Tottenham i Shanghai 25. juli. Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap besøker også Ullevaal hvor Kristiansund er motstander 30. juli.


(©NTB)