Mikkelsen ut av tetkampen etter dekk-tabbe

Andreas Mikkelsen var lenge med og preget tetkampen i Rally Tyrkia, men feil dekkvalg på fredagens avslutning ødela og han falt ned til femteplassen.

Rallyføreren Andreas Mikkelsen kjempet lenge i helt i toppen i VM-runden i Tyrkia halvveis på fredagens prøver før han fikk dekkproblemer. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix 

sport

Andreas Mikkelsen var i delt ledelse med sin belgiske lagkompis Thierry Neuville etter den første prøven torsdag. Han fulgte opp med å være nest raskest på fredagens to første prøver, men var likevel sjanseløs på tempoet som finnen Esapekka Lappi hadde.

Nordmannen i Hyundai-teamet var lenge godt med i teten, men på den sjette prøven han ble stilt nærmest sjakk matt. Han hadde nemlig brukt opp dekk-kvoten, og det ble dessuten regn på prøven. Dermed tapte han nesten minuttet til bestemann Neuville som tydeligvis unngikk det verste regnet.

– Ingen dekk igjen, feil valg av dekk. Umulig å kjøre. Jeg gjorde mitt beste for å unngå punkteringer og det greide jeg, skrev Mikkelsen på sin twitterkonto.

Etter endt dag ligger Mikkelsen på femteplass, et drøyt minutt bak leder Esapekka Lappi fra Finland. Lørdag venter seks nye fartsprøver.

Også Henning Solberg deltar i Tyrkia. Veteranen kjører i WRC2-klassen.

(©NTB)