Den spanske ligaen vil flytte El Clásico på grunn av uro i Barcelona

Den spanske ligaen, Primera Division, vil flytte El Clasico-oppgjøret 26. oktober fra Barcelona til Madrid på grunn av uro i Barcelona.

På grunn av opptøyer i Barcelona ønsker den spanske ligaen å flytte neste helgs El Clásico til Madrid. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix. 

sport

Det opplyser nyhetsbyrået AFP, som har mottatt en skriftlig uttalelse fra Primera Division.

«Vi har spurt Det spanske fotballforbundet om å bytte kampsted for El Clásico til Madrid på grunn av den ekstraordinære situasjonen som er utenfor vår kontroll», heter det i uttalelsen fra Primera Division.

Tirsdag demonstrerte tusener av katalanere i Barcelona og andre byer, for andre dag på rad, i protest mot at katalanske politikere er dømt til fengsel.

Utenfor regjeringsbygningen i Barcelona sang folkemengden den katalanske nasjonalsangen og ropte slagord der de kalte spansk politi «okkupasjonsstyrker».

Det oppsto sammenstøt da demonstranter kastet gjenstander mot politiet.

Bakgrunnen for konflikten er forsøket på å løsrive regionen Catalonia fra Spania i 2017. Den daværende regionale katalanske regjeringen holdt en folkeavstemning hvor 90 prosent stemte for uavhengighet – men hvor valgdeltakelsen var lav. Avstemningen ble erklært grunnlovsstridig av Spanias høyesterett og regjering. Likevel erklærte regionforsamlingen i Catalonia uavhengighet fra Spania.

Regjeringen i Madrid valgte å avsette de katalanske lederne, og flere av dem ble tiltalt. Denne uken ble ni av dem dømt til lange fengselsstraffer.

(©NTB)