Casper Ruud røk ut i kvalifiseringen til Basel-turneringen i tennis

Casper Ruud fikk det altfor tøft i kvalifiseringsfinalen til ATP500-turneringen i Basel. Tyske Peter Gojowczyk vant i strake sett.

Casper Ruud fikk det tøft i kvalifiseringsfinalen til ATP500-turneringen i Basel og røk i strake sett for tyske Peter Gojowczyk. Foto: Tore Meek / NTB scanpix 

sport

Det ble stygge 1-6, 1-6 i de to settene. Det norske tennishåpet var mer eller mindre sjanseløs og kampen var over på drøye en time og fem minutter.

Den 21 år gamle nordmannen fikk en svært dårlig start og ble brutt i sine to første serve og lå under 0-3 før det var gått elleve minutter av kampen.

Snarøya-spilleren fikk etter hvert bedre tak på serven sin og reduserte til 1-4. Skaden var derimot allerede skjedd og den mer rutinerte spilleren kunne kontrollere inn det første settet til 6-1.

Gojowczyk hadde skumle hensikter i andre settet og gikk opp i 2-0 etter et nytt servebrudd-. Det var ikke mye som stemte for Ruud på hardcourten på innendørsbanen i Basel. Det varte ikke lenge før det sto 4-0 i tyskerens favør.

Ruud reduserte til 1-5, men tyskeren servet hjem settet og kampen etter litt om og men. Han måttet bruke seks matchballer etter blant annet å ha reddet seg unna fire breakballer imot.

Casper Ruud er ranket som nummer 59 i siste ATP-turnering, mens hans 30 år gamle motstander er ranket som nummer 111.

(©NTB)