Bøe til friløpet i kunstløp-EM, gullfavoritten Aymoz utslått

Sondre Oddvoll Bøe ble nummer 19 i kortprogrammet og tok seg med god margin videre til friløpet i kunstløp-EM. Gullfavoritten Kevin Aymoz ble utslått.

Michal Brezina fra Tsjekkia var best i mennenes kortprogram i kunstløp-EM. Norske Sondre Oddvoll Bøe var blant dem som kvalifiserte seg til friløpet. Det gjorde ikke franske Kevin Aymoz, som var blant de heteste gullfavorittene. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB scanpix 

sport

Den franske 22-åringen Aymoz ble nummer tre i Grand Prix-finalen før jul, som beste europeiske deltaker. Han kom til europamesterskapet i Graz som en av de heteste gullkandidatene, men falt to ganger i kortprogrammet og misset i tillegg et hopp.

Med 64,40 poeng ble Aymoz bare nummer 26 og kom ikke med blant de 24 som får være med i friløpet torsdag kveld. Han var 0,81 poeng fra å gå videre.

Sondre Oddvoll Bøe, som nylig fylte 22 år, gjennomførte et feilfritt kortprogram som ble belønnet med 67,35 poeng. Det er ny personlig mesterskapsrekord. Den gamle var 66,03.

Han gikk dermed videre med god margin og håper å greie VM-kvalifiseringskravet i friløp torsdag. Han har allerede greid kravet for kortprogram.

– Jeg elsket hvert minutt av dagens program og gleder meg veldig til i morgen, skrev Bøe på Instagram.

Sammen med svenske Nikolai Majorov (14.-plass) er han nordisk representant i friløpet. Svenske Ilya Solomin og finske Roman Galay ble utslått.

Den tsjekkiske veteranen Michal Brezina var overraskende best i kortprogrammet, foran russerne Dmitri Alijev og Artur Danielian.

Fjorårets EM-sølvvinner Alexander Samarin fra Russland falt en gang i kortprogrammet og er nede på 13.-plass.

Det var 35 deltakere i kortprogrammet. i Graz.

I parløp ble det tredobbelt russisk i kortprogrammet. Aleksandra Bojkova/Dmitrij Kozlovskij leder før fredagens friløp.

(©NTB)