Koronasmitte hos Venezuela før Copa America

12 personer tilknyttet Venezuelas tropp i Copa America er rammet av koronasmitte rett før det søramerikanske fotballmesterskapet skal sparkes i gang.

Venezuelas tropp er rammet av koronasmitte rett før Copa America. Her fra en VM-kvalifiseringskamp nylig. Foto: Aizar Raldes, Pool via AP / NTB 

sport

Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil søndag kveld, sier at de fikk beskjed om smitteutbruddet fredag kveld, rett før Venezuelas tropp ankom.

– Vi fikk beskjed fra Conmebol (det søramerikanske fotballforbundet) om at 12 medlemmer av delegasjonen fra Venezuela, deriblant spillere og medlemmer av trenerstaben, har testet positivt på koronaviruset, heter det i en uttalelse til nyhetsbyrået AFP.

– Ingen av dem har symptomer, men alle er isolert på enerom. De følges opp av Conmebol-personale og representanter for helsedepartementet.

Conmebol har bestemt at lagene i Copa America får kalle inn ubegrenset antall erstattere for spillere som ikke kan delta fordi de er smittet eller har vært i nærkontakt med smittede.

Gjennomføringen av turneringen har vært omstridt på grunn av viruspandemien, og flere store sponsorer har trukket seg av frykt for negativ publisitet.

Copa America er utsatt fra i fjor. Brasil overtok arrangementet på kort varsel da Colombia ble fratatt sine kamper på grunn av den politiske situasjonen i landet og Argentina deretter trakk seg på grunn av koronapandemien.

Alle kampene i Copa America skal spilles for tomme tribuner i fire brasilianske byer.

(©NTB)