Britene har delt forslag til løsning for irskegrensen

Den britiske regjeringen har delt uformelle dokumenter med EU om Storbritannias planer om en alternativ løsning for irskegrensen.

De tekniske samtalene mellom EU og Storbritannia fortsetter etter at britene har delt uformelle dokumenter om en alternativ løsning for irskegrensen. Fredag er det også politiske samtaler om brexit mellom EUs sjefforhandler Michel Barnier (bildet) og brexitminister Steve Barclay. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB scanpix 

utenriks

Tidligere i uken sa britene at de hadde et forslag om et alternativ til den såkalte backstop-løsningen som ligger i utmeldingsavtalen med EU.

De ønsket foreløpig ikke å dele denne planen med EU ennå, men torsdag har regjeringen snudd:

– Etter uker med detaljerte diskusjoner, har vi delt konfidensielle, uformelle dokumenter som gjenspeiler ideene Storbritannia har lagt fram. Vi vil komme med formelle, skriftlige løsninger når vi er klare og når EU gjør det klart at de vil behandle dem konstruktivt som et alternativ til backstop-løsningen, sier en talsperson for den britiske regjeringen.

Boris Johnson sier den foreliggende løsningen for irskegrensen er uakseptabel og ikke innebærer et klart nok brudd, ettersom den binder britene i en tollunion med EU på ubestemt tid.

(©NTB)