Orkan har nådd Californiahalvøya

Orkanen Lorena nådde fredag kveld land på den sørlige enden av Californiahalvøya i Mexico. Det er ventet kraftig regnvær sør på halvøya som følge av orkanen.

Orkanen Lorena, i toppen, og den tropiske stormen Mario like bak. Foto: AP / NTB scanpix 

utenriks

Det mexicanske orkansenteret sier at stormens øye nådde den lange og smale halvøya nordvest i Mexico fredag kveld. Det er «høyst usikkert» hvor orkanen, som er i kategori 1, beveger seg videre, ifølge det amerikanske orkansenteret.

Både innbyggere og turister er evakuert fra Los Cabos, en kommune sør på Californiahalvøya. Ifølge myndighetene er 800 personer evakuert.

Orkanen har en vindhastighet på 140 kilometer i timen.

Det er ventet kraftig regn på halvøya som følge av orkanen. Lorena var nettopp i den mexicanske delstaten Colima, der gater ble oversvømt og trær ble ødelagte. Noen områder mistet også strømmen.

De lokale sør på Californiahalvøya, som har vært gjennom orkaner før, tok båtene sine på land og sikret dører og vinduene på boligene sine. Skoler holdt fredag stengt som følge av orkanfaren.

Carlos Godínez i Mexicos sivilforsvar sier at en amerikansk turist som dro på stranda i Los Cobos fredag, døde etter å ha blitt tatt av de kraftige bølgene fra orkanen.

En annen tropisk storm, Mario, er også i området, men det er ikke ventet at den når land.

(©NTB)