Protestleder slått ned med hammer i Hongkong

En av lederne i Hongkongs demokratibevegelse er brakt til sykehus etter å ha blitt angrepet med hammer av ukjente personer, opplyser gruppen han er tilknyttet.

Protestlederen Jimmy Sham bringes til sykehus i Hongkong etter å ha blitt angrepet med hammer av ukjente gjerningsmenn. Tilstanden hans er så langt ikke kjent, men han var ved bevissthet etter angrepet. Foto: Apple Daily via AP / NTB scanpix 

utenriks

Gruppa Civil Human Rights Front (CHRF) opplyser at deres leder Jimmy Sham ble angrepet av fire eller fem personer i Mongkok-distriktet. De kaller angrepet «politisk terror».

– Han fikk et blodig sår i hodet og er sendt til Kwong Wah-sykehuset, heter det i en uttalelse fra CHRF. Sham var ifølge dem ved bevissthet da ambulansepersonell kom fram til ham.

Bilder lagt ut på nett viser Sham i en blodpøl på gaten.

– Det er ikke vanskelig å knytte denne hendelsen til en økende politisk terror, der formålet er å true og hindre den rettmessige utøvelsen av naturlige og juridiske rettigheter, skriver gruppa.

CHRF har tatt til orde for ikkevoldelige aksjoner og har organisert en rekke store demonstrasjoner i protest mot den omstridte loven som åpner for utleveringer fra Hongkong til Fastlands-Kina. Loven er nå lagt til side, men demonstrasjonene har vedvart. Situasjonen har de siste ukene vært tilspisset.

Medlemmer av demokratibevegelsen har ved flere anledninger de siste månedene blitt angrepet av grupper som støtter myndighetene i Beijing. Sham selv ble angrepet i august.

Ettersom situasjonen har eskalert, har også enkelte demokratiaktivister gått løs på personer som antas å være Kina-tro.

(©NTB)