Framtid i Nord skrev lørdag om at politiet i Nord-Troms melder om et økende antall voldstilfeller på Skjervøy. Ifølge politioverbetjent Joachim Bakke er det voldshendelser stort sett hver helg på Skjervøy.

– Det er vanskelig å si når det startet, men det har vært slik gjennom hele året, sier Bakke. Ingrid Lønhaug har vært varaordfører i åtte år i Skjervøy og er nå kommunestyrerepresentant og formannskapsmedlem. Hun har engasjert seg mye i ruspolitiske saker og misliker utviklingen på Skjervøy.

– Ja, jeg må si at det er nedslående nyheter. Jeg visste ikke at det var så mye vold. Omtrent hver helg syns jeg er mye. Og det syns politiet også, sier Lønhaug.

LES FIN-LEDER: - Fullstendig utillatelig

Politiråd

Lønhaug tok opp saken i formannskapsmøtet mandag. Her ble man enig om å innkalle til et politiråd.

– Jeg har vært med å lage ruspolitisk handlingsplan i kommunen og er veldig engasjert i slike saker. I et politiråd vil administrasjonen få litt informasjon om ”rikets tilstand” og prøve å finne en løsning og se på hvordan man kan drive forebyggende arbeid, sier Lønhaug.

Hun mener at vold og rus går hånd i hånd og at kommunen har et ansvar for å hjelpe de vanskeligstilte.

– Det er forferdelig at folk skal oppleve at det er utrygt på Skjervøy. Og det har jeg hørt at folk har ytret; at man i enkelte boligstrøk er redde for å slippe ungene ut. Det er trist. Slik skal det ikke være. Man bør hanke tak i folk som har rusproblemer og hjelpe dem slik at de kanskje kan komme seg ut av det, sier Lønhaug.

Lite skjenkekontroller

SV-eren er klar på at kommunen også har et ansvar overfor skjenkesteder og oppfølgingen av disse.

– En del av volden skjer jo i forbindelse med skjenkestedene våre. Jeg er ikke fornøyd med hvordan kontrollen har vært. Vi har ikke vært oppmerksomme nok og har ikke satt av penger til kontroller, sier Lønhaug.

– Hvorfor har dere ikke det?

– Vi har simpelthen ikke husket på det. Jeg skal ta selvkritikk på at vi ikke har vært våkne nok til å ta det med i økonomiplanene, sier Lønhaug.