Nordreisa kommune har mottatt anmodning fra Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet og Fylkesmannen i Troms om bosetting av flyktninger i 2016 og i 2017. Dette har også de andre kommunene Nord-Troms mottatt.

Les saken: Ber kommunene ta imot flere flyktninger

IMDi og Fylkesmannen i Troms ba Nordreisa kommune om å ta i mot 30 flyktninger i 2016, hvor enslige barn og unge inkluderes i vedtaket. Videre ble kommunen anmodet å ta i mot 35 flyktninger i 2017.

Bosetting av flyktninger i 2016 og 2017 sto på sakslista for kommunestyremøtet onsdag. Kommunestyret valgte å utsette behandling av saken til over nyttår.

- Det handler om at vi ønsker en mer håndfast utredning på hva som kreves av oppbemanning for å ta i mot unge enslige. Det vil gå på skole, barnevern, helsesektor, alt som er nødvendig, sier ordfører Øyvind Evanger.

Evanger legger til at kommunestyret er positiv til å ta i mot flyktninger. Han regner med at saken vil bli tatt opp igjen i kommunestyret i slutten av januar.

Økning i antall enslige barn

- Flyktningkrisen og det store antallet asylsøkere som ankommer Norge, medfører økt behov for bosetting av flyktninger generelt og enslige barn og unge flyktninger spesielt. Derfor må det bosettes langt flere flyktninger enn det antallet IMDi tidligere har anmodet kommunene om, står det i et skriv fra IMDi til kommunen.

IMDi legger vekt på at det en stor økning i antallet enslige barn og unge under 18 år som skal bosettes til neste år. Nordreisa kommune har tidligere vedtatt å bosette 25 flyktninger hvert år fra 2015 til 2019.