Nå står over 500.000 varmeovner på samtidig

Strømforbruket i Troms er rekordhøyt for øyeblikket.

REKORDFORBRUK: Troms Krafts kunder setter rekord i strømforbruk for øyeblikket. 

nyheter

Troms Kraft melder nemlig torsdag formiddag at bare i deres forsyningsområde var forbruket i dag klokken 10.15 målt til 501.720 kWh.

- Det tilsvarer det 501.720 varmeovner, hver på 1000 W, slått på samtidig. Det er det høyeste forbruket som er målt gjennom tidene i nettselskapets område, sier kundeavdelingssjef Hege Willumstad i Troms Kraft i en pressemelding.

LES OGSÅ: Mye bilberging i sprengkulda

Hun understreker at kraftsystemet skal takle det høye forbruket.

- Et høyt strømforbruk betyr at strømsystemet i boliger og bygg belastes utover det som er vanlig. Troms Kraft Nett AS ber derfor alle være oppmerksom på dette og følge med på sikringer, skjøteledninger og andre elektriske komponenter. Feil i det elektriske anlegget ved hard belastning i verste fall føre til brann, sier Willumstad.

LES OGSÅ: FiN sliter i kulda